Koper bo tudi letos gostil tekmo svetovnega pokala v športnem plezanju. Zaradi priprave prizorišča bo od srede, 4. septembra, nekoliko spremenjen parkirni režim na bližnjih parkiriščih.

Tako bo od srede, 4. septembra, pa do vključno nedelje, 8. septembra, veljala popolna zapora parkirišča ob atletskem stadionu. V soboto, 7. septembra, bo cel dan zaprto tudi parkirišče ob nogometnem stadionu. Ta dan bo med 7. in 23. uro na cesti med parkiriščem ob stadionu in plezalno steno urejen izmenično enosmerni promet.

Imetnikom parkirnih abonmajev predlagamo uporabo parkirišč na Ulici 15. maja in P+R v Semedeli. V času trajanja zapore od 4. do 8. septembra pa bo abonentom omogočeno tudi brezplačno parkiranje v Parkirni hiši P+R Sonce. Ob vstopu prevzamete parkirni listek, ki velja tudi kot povratna vozovnica mestnega avtobusa.

Svetovni pokal v športnem plezanju, ki že tretje leto zapored gostuje v Kopru, predstavlja vrhunsko plezalno doživetje. Ob tej priložnosti vas vljudno vabimo, da si ogledate največje svetovne zvezde tega športa in v živo podprete tudi zlato olimpijko Janjo Garnbret ter Mio Krampl in Luko Potočarja, prav tako olimpijca iz Pariza.